Nær 100 studier å velge mellom

Fra dans til data, fra bygg til barnevern, fra fransk til medisinsk teknikk – mulighetene er mange ved Universitetet i Stavanger. Søk studieplass nå!

Onsdag etter påske går fristen ut for å søke studieplass til høsten. Universitetet i Stavanger har 145 ulike studier, hvorav 98 har søknadsfrist den 15. april. Her finner du informasjon om studietilbudet for inneværende år, studentliv og ofte stilte spørsmål.

Liv på campus
I dag er det rundt 8300 studenter på UiS. Nye studenter får tilbud om å bli med i en faddergruppe, hvor etablerte studenter hjelper nykommerne å bli kjent med studiet og universitetsområdet.
UiS campus på Ullandhaug har alle fasiliteter, deriblant bokkafé, kantiner og ett av landets beste treningssentre. Utenom studiene kan du nyte et pulserende byliv i internasjonale Stavanger.

Slik søker du
De fleste grunnstudiene er med i Samordna opptak, som er et felles nasjonalt opptak for grunnstudium ved universitetene og de statlige høgskolene. Ved Universitetet i Stavanger omfatter grunnstudiene årsstudier, bachelorstudier og femårige masterstudier.
UiS har 48 slike studier med søknadsfrist 15. april. Du må søke opptak på internett gjennom Samordna opptak. Her får du forklart i detalj hvordan du søker et studium, opptaksprosessen, opptakskrav med mer. Det er mulig å prioritere inntil 10 ulike studieønsker.

Lokalt opptak
For noen studier skal det søkes direkte til det enkelte lærested. Dette opptaket heter Lokalt opptak. Ved Universitetet i Stavanger dreier det seg om toårige masterprogram, enkelte deltidsstudier, fordypningsemner og videreutdanninger, totalt 50 studier. Nærmere info om dette finner du her

Våre studier
Universitetet i Stavanger har 145 separate studier, med ulike søknadsfrister. Her er en fullstendig liste over de 98 studiene som har søknadsfrist 15. april (Word-dokument, 36 Kb).

Sist oppdatert av (15.04.2009)

Bilde av tre studenter på laboratoriet.
Studietiden er lærerik og spennende. Som her, på ett av universitetets laboratorier.
Bilde fra campus under Åpen dag.
Campus på UiS er et helt lite samfunn, som teller over 9000 mennesker på en vanlig dag.
Kvinnelig student på bibliotek
Studieplaner? Sjekk tilbudet ved Universitetet i Stavanger i dag!

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER