Et godt universitet for offshorestudier

- Jeg har siktet meg inn mot en karriere i offshoreindustrien. Derfor var det naturlig for meg å søke om plass ved på Universitetet i Stavanger, sier Axel Bonnaud (23). Han kom til UiS høsten 2008 med en mastergrad i Mechanical Engineering fra Universitetet i Nantes, Frankrike.

Axel Bonnaud gjennomførte i høstsemesteret emner i Offshore Technology på det internasjonale masterstudiet som Erasmus-student.

- Med mine ambisjoner i offshoresektoren var det ikke mulig å gå videre i Frankrike. Derfor valgte jeg ett av de beste universitetene for offshorestudier: UiS, sier han.

Bonnaud er nå inne på det internasjonale masterstudiet i Offshore Technology.

- Så langt har jeg hatt et helt strålende tid på UiS, sier han entusiastisk. Jeg har møtt engasjerte og kunnskapsrike forelesere, og generelt har jeg fått den nødvendige hjelpen jeg trenger både faglig og administrativt. Norsk mentalitet er tydeligvis preget av imøtekommenhet og høflighet, fremholder han.

Satte pris på hentetjeneste
Axel Bonnaud ble møtt på flyplassen av hentetjenesten på UiS.

- Det var noe helt nytt for meg og det var noe jeg satte stor pris på. Sammen med andre utenlandske studenter ble jeg med på turer til Preikestolen og Månafossen. Det var to overveldende naturopplevelser, forteller han.

Axel Bonnaud er aktiv roer og har kunnet dyrke sine særinteresser både med roing, seiling og surfing i Stavanger-regionen.

Han har bodd i de midlertidige paviljongene på campusområdet.

- Det har ikke vært noen ulempe, bedyrer han. Det har bidratt til å sveise oss utenlandske studenter sammen sosialt og vi har ikke minst stiftet bekjentskap med mat fra flere kulturer. Kjøkkenet har vært det desiderte midtpunkt i den daglige tilværelsen. Sportssenteret har også vært av stor betydning for trivselen.

- Når det gjelder undervisningen skiller den seg ut. Norsk undervisning er mer praktisk preget i motsetning til den mer teoretiske tilnærmingen i Frankrike, sier han.

Bonnaud er ikke fremmed for å bli værende i Norge etter studiene.

- Det er ikke relevante arbeidsplasser i offshoresektoren i Frankrike, sier han. Jeg kan godt tenke meg å bli værende i Norge.

Les mer om studietilbud på UiS

Tekst: Egil Rugland

Sist oppdatert av (02.04.2009)