Ny bok om datasikkerhet

Professor Chunming Rong, og professor II Erdal Cayirci, Institutt for data- og elektronikk, UiS, har utgitt boken Security in Wireless Ad Hoc and Sensor Networks på det amerikanske forlaget John Wiley & Sons.

Boken har en målgruppe som omfatter både studenter og forskere i dataindustrien og dataansatte i privat og offentlig virksomhet.

- Dette er en bok som setter søkelyset på sikkerhet i trådløse netterk og ad hoc- og sensornettverk, sier professor Chunming Rong. Mange nettverk er utsatt for eksterne angrep, og det er viktig å belyse spørsmål som dreier seg om å ta vare på sikkerheten i nettverkene. Det er også viktig å utvikle metoder som forsvare nettverkene og som kan iverksette mottiltak hvis det skulle inntreffe eksterne angrep på nettverkene.

- Det er store utfordringer på dette spesielle området, og det er mange hensyn å ta til både personvern og anonymitet. Det er ingen tvil om at trådløse nettverk er sårbare. Utfordringen ligger blant annet i å utvikle alarmsystemer.

Rong understreker at det er spesielt viktig å ivareta sikkerhet i offentlige nettverk.

- Det er store krav til sikkerheten innen det militære for eksempel og utvikling av sensornettverk kan få stor betydning i en krisesituasjon.

- Dette er en bok som kan brukes i undervisning opptil masternivå på universiteter og høgskoler, sier Chunming Rong.

Sist oppdatert av Egil Rugland (22.01.2009)