Hvordan oppdatere ansatt-/kompetansekatalogen?

Ansattkatalogen ligger tilgjengelig på www.uis.no og ansatt- og studentsider. Denne henter informasjon fra personalsystemet SAP, men det er også mulig for ansatte å legge inn kompetanseområder, CV, forskingsområder og utvalgte publikasjoner.

Spesielt vitenskapelig ansatte oppfordres til å legge inn mer infomasjon enn det som hentes fra personalsystemet. Hvis de ulike feltene fylles ut vil forskere og deres fagområder bli lettere søkbare og dermed mer synlig på nett. Et godt utfylt "ansattkort" vil også fungere som en elektonisk CV og kan dermed brukes i forbindelse med søknader, for eksempel til programområder.

Navn, kontortelefon, e-post, stilling, organisasjonstilhørighet og kontornummer/bygg hentes automatisk fra personalsystemet, og kan ikke endres av den ansatte. Hvis det er feil i disse opplysningene må det gis beskjed til HR-avdelingen slik at de kan rette det opp.

Redigering av kompetansekatalogen
Ansatte logger seg på med sin FEIDE-bruker; ansattnummer (7 siffer) og passord som brukes bl.a. til å logge seg på universitetets nettverk, SAP-portalen og Basware. Ansatte som sjelden logger seg på UiS-nettverket og dermed ikke husker brukernavn og passord, bes ta kontakt med IT-hjelp på tlf. 51 83 15 80 eller e-post it-hjelp@uis.no.

Søk frem deg selv fra ansattkatalogen på uis.no

Når du har fått frem ditt "ansattkort" klikker du på "For ansatt - Logg inn" og legger inn brukernavn og passord (FEIDE) i påloggingsvinduet. Du vil da komme i redigeringsmodus og kan begynne å fylle ut de ulike feltene ved å klikke på de godt synlige "Rediger"-knappene.

Øverst på sida hvor navn og kontaktinformasjon står, har du mulighet til å legge inn lenke til evt. hjemmeside, mobilnummer eller andre korte merknader.

Hovedfeltene som kan fylles ut er:
- Forskningsområder
- Utvalgte publikasjoner
- Pågående forskning
- Arbeidserfaring

I tillegg finnes det et valgfritt felt som den ansatte selv kan velge overskrift til. Det kan for eksempel være "Utdanning" eller "Prosjekter".

I disse feltene er det enkelt å lime inn innhold hentet f.eksempel fra et word-dokument, en pdf eller en nettside.
Husk å klikke "Lagre og lukk" etterhvert som du fyller ut de ulike feltene.

Til høyre, i kolonnefeltet, kan du bl.a. lenke til en annen nettside, f.eks. egen fagblogg.

Det er i dag ikke mulig å laste opp vedlegg eller bilder. Den ansatte velger selv om bilde skal vises eller ei.

Når du er ferdig å oppdatere, klikker du på "Logout" nederst til venstre.

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (06.05.2014)