Ansatte kom i julestemning

Om lag 150 møtte opp da rektor og universitetsdirektør inviterte til julesammenkomst i kantina i Arne Rettedals hus fredag 19. desember. Vakker julesang, tankevekkende juletale og julekaker stod på programmet.

For de som fikk med seg den årlige juleavslutningen kunne rektor Aslaug Mikkelsen avsløre at hun i sine yngre dager bakte 21 sorter til jul. Dette hadde hun lært da hun som 25-åring intervjuet kvinner i overgangsalderen på Hadeland for å få data til sin magistergrad. Datainnsamlingen ble gjort i november og desember, og det ble drukket alvorlig med kaffe og fortært atskillige kalorier i de to månedene med intensiv datainnsamling.

– Det de hadde disse damene på Hadeland var ikke problemer med overgangsalderen, men de hadde et fellesskap. Disse kvinnene var sammen i bakstelag eller så var hele familien involvert i forberedelsene til høytiden, sa rektor og påpekte i sin tale til de ansatte at hun også setter pris på fellesskapet – nå ved Universitetet i Stavanger.

Rektor trakk fram en rekke akademiske begivenheter ved Universitetet i Stavanger i året som har gått, og hun benyttet anledningen til å takke for flott innsats på alle fronter.

Mikkelsen viste også til en kjent juleklassiker, der selv gjerrigknarken Scrooge mykner og tar inn over seg julens budskap om å dele og være solidarisk med andre som ikke har det så bra.

Stavanger Studentsangforening stod for underholdningen. De sang blant annet en meget vakker versjon av ”Carol of the Bells”. De fikk også med seg alle på Deilig er jorden, som for noen minutter skapte en sakral og vakker julestemning i den store kantina.

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (19.12.2008)

Aslaug Mikkelsen og Anna Songe-Møller.
GOD JUL: Førstelektor Anna Songe-Møller takket for talen og ønsket rektor god jul.
Ansatte ved julebord.
JULESTEMNING: Med Stavanger Studentsangforening som forsangere stemte ansatte i når den kjære julesangen Deilig er jorden ble sunget.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER