Nominert til IOR-prisen

Professor emeritus Svein M. Skjæveland er nominert til Oljedirektoratets IOR-pris som deles ut under årets ONS.

IOR-prisen (improved oil recovery / økt oljeutvinning) har blitt delt ut årlig fra 1998 til 2010 – fra 2010 av har prisen blitt delt ut annenhvert år. Til årets pris er professor emeritus Svein M. Skjæveland ved Universitetet i Stavanger én av tre nominerte.

Skjæveland er nominert for sin innsats for å bygge opp petroleumsingeniørutdanningen ved UiS.

Juryens begrunnelse

I nominasjonen av Skjæveland står det følgende:

«Skjæveland har i mange år bidratt innen undervisning, forskning, ledelse og organisering. I flere år ledet han petroleumsaktivitetene både ved Distriktshøyskolen og Rogalandsforskning (nå Iris). Han utviklet det første masterprogrammet innen petroleumsteknologi i Stavanger. Og senere bidro han til at Høgskolen i Stavanger fikk sitt PhD-program innen petroleumsteknologi.

Han var rektor en periode ved høgskolesenteret i Stavanger. Han har også hatt flere andre administrative posisjoner innen akademia. Han var også sentral da høgskolen ble til Universitetet i Stavanger (UiS) i 2005. I samarbeid med professor Jon Kleppe ved NTNU deltok han med å utvikle et felles internasjonalt masterprogram med opptak basert på nasjonale bachelor-utdanninger.

Professor Skjæveland var sentral i planleggingen og gjennomføringen av forskningsprogrammene Spor (1985-1991) og Ruth (1992-1995). Han hadde også en stor rolle i utviklingen av Det nasjonale IOR-senteret og forløperen Corec.»

Skjæveland-prisen

Svein M. Skjæveland har også gitt navn til en pris. Under den årlige konferansen IOR NORWAY arrangert av Det Nasjonale IOR-senteret deles Skjæveland-prisen ut til unge talenter innen økt oljeutvinning.

Skjæveland er i dag direktør for utdanning og akademia ved Det Nasjonale IOR-senteret. Han er også veileder for flere master- og doktorgradsstudenter.

De to andre nominerte til IOR-prisen 2018 er rettighetshaverne på Alvheim og Resman.

Tekst: Kjersti Riiber

Sist oppdatert av Kjersti Riiber (05.06.2018)