Miljøvennlige anti-terror-tiltak

Masterstudenter på byplanlegging har løsninger for hvordan universitets- og sykehusområdet kan være både bærekraftig og trygt.

Tirsdag 17. april presenterte masterstudentene på byplanlegging prosjektene de har jobbet med på tvers av emnene «Counter-terrorism measures in urban areas» og «Sustainable city regions».

Dobbelt-funksjon

Med utgangspunkt i Ullandhaug-området, har de tatt for seg hvordan man på best mulig måte kan lage bymiljø- og regioner som er både trygge og bærekraftige.

–  Det handler om å lage en dobbel-funksjon hvor vi slår sammen teknologier, sier masterstudentene Gard Sandberg og Eline Jahren.

I prosjektene har studentene sett blant annet på hvordan vindmøller kan plasseres for å forebygge terrorangrep. Som tidligere, år er universitetsområdet utgangspunktet for prosjektene. Det gjør arbeidet ekstra interessante for studentene.

– Dette er et område vi bruker mye og kjenner godt, og vi er selv i interessegruppen, sier Sandberg.

Spennende kombinasjon

Professor Harald N. Røstvik har vært ansvarlig for emnet «Sustainable city regions», mens førsteamanuensis Tegg Westbrook har ledet emnet «Counter-terrorism measures in urban areas». De viser til at det er store fordeler med tiltak som er bærekraftige og samtidig sikrer bygninger og steder.

– Da blir tiltakene ikke oppfattet som sikkerhetstiltak, og anti-terror-tiltak kan være både vakre og miljøvennlige, sier Røstvik.

Tekst: Karoline Reilstad

Sist oppdatert av Karoline Reilstad (02.05.2018)

Studenter på byplanlegging.
Framme (fv): Ingvild Fjeldstad Hansen, Sara Engevik, Patrick Langeland, Cecilie Hammerseng, Katarzyna Jakubinszyn og Tone Slotsvik. Andre rekke (fv): Eline Jahre, Stina Huynh, Sigrid Salicath, Gard Sandberg. Bak (fv): Tegg Westbrook, Harald N. Røstvik, Marta Obi, Rezvan Soltani, Kristina Trakimaite-Lenkie, Jorun Kristine Berntsen, Michal Peter-Anderson, Kirsten E. Svineng, Marte Bollestad og Kaja Rogstad.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER