Minneord om Asbjørn Jensen

Vår kjære kollega, Asbjørn Jensen (53), sovnet fredag stille inn etter kort tids sykeleie. Med ham har UiS mistet en hedersmann, inspirator og en drivende dyktig fagperson.

Da Asbjørn ble ansatt som markedsrådgiver i strategi- og kommunikasjonsavdelingen ved UiS i 2012, fikk UiS en kvalitetsbevisst, stilsikker grafisk designer og fotograf med sterk faglig integritet.

I 2010 hadde Asbjørn etablert Pelikanen Forlag sammen med Karl Ove Knausgård og Yngve Knausgård. I forlaget var han en drivende kraft og designet nærmest alle forlagets bøker og visuelle profil. Det var Asbjørn som laget bokomslaget til «Min kamp»-serien til Karl Ove Knausgård. Mange andre forlag har også nytt godt av hans arbeid. Asbjørn tok ofte utgangspunkt i egne fotografier når han designet bokomslag. Han har også utgitt fotobøker, både egne og i samarbeid med andre, og fått priser for bokomslagene.

Asbjørn ble født i Arendal. Etter studier i medie- og massekommunikasjon i Bergen fra 1987-1993 kom Asbjørn til Stavanger, først til jobb som informasjonskonsulent hos Stavanger kinomategrafer og deretter til ulike kulturjobber i Stavanger kommune. Fra 1997-2012 tok han steget ut som selvstendig næringsdrivende og freelance designer og kommunikatør.

Asbjørn var en kunnskapsrik kulturpersonlighet med interesse både for litteratur, musikk, film, bildekunst, fotografi og design. Han hadde også lidenskap for god mat og natur, var en ivrig alpinist, toppturekspert og turgåer. Hans reservoar av kunnskap gjorde ham til en forbilledlig historieforteller, interessant samtalepartner, inspirator og rådgiver. Asbjørn var lun, generøs og kvikk i replikken. Hans initiativ, kreativitet, gledespredning og smittende latter har vi alle nytt godt av i sosiale sammenhenger.

Vi er beæret og evig takknemlige over å ha hatt Asbjørn som kollega og venn. Savnet er dypt. Våre tanker går til dem han elsket aller høyest, hans kone Kari og barna Anna og Tjerand. Vi lyser fred over Asbjørns gode minne.

Anne, Susanna, Siri, Karen, Hildegard, Leiv Gunnar, Elin, Even, Benedicte, Mari, Vibecke, Klaus og Karoline, strategi- og kommunikasjonsavdelingen ved UiS.

Begravelse fra Varden kirke fredag 20. april klokken 12.00. Alle er velkommen til minnesamvær i Kunsthall Stavanger etter seremonien. Fredag vil det bli flagget på halv stang på universitetsområdet.

Sist oppdatert av Karoline Reilstad (18.04.2018)