Tanzania-forestilling søndag

Forestillingen "Tanzanian Sky" vises på Sandnes Kulturhus søndag 30. november klokken 19.30. Prosjektet er et samarbeid mellom musikere og dansere fra Universitetet i Stavanger og instituttet TaSUBa i Tanzania.

Samarbeidet startet som et hjelpeprosjekt for ti år siden. Det ble ganske raskt til et kunstnerisk utvekslingsprogram hvor begge parter fikk stort utbytte. Konserten søndag blir et eksempel på denne kulturutvekslingen.
Blant de norske musikerne finner vi Wayne Brasel (komponist og gitar), Stein Inge Brækhus (trommer), Svein Folkvord (bass) og Tor Yttredal (saksofon). På søndag har de med seg tre kollegaer fra Tanzania. Disse er John Mponda på tradisjonelle tanzanianske trommer, Maulid Mohammed på tradisjonell marimba, trommer og annet perkusjon og – sist men ikke minst – Anania Ngoriga, som spiller tommelpiano (kalimba).

Blir cd og dvd
Andreas Bjørneboe har koreografert dansen som følger siste del av komposisjonen. Med seg har han Katja Bjørneboe, Msamiru Kaabuka, Davidy Mponda og Beatrice Taisamo. De tre sistnevnte er studerer til en bachelorgrad i dans ved Universitetet i Stavanger.
Forestillingen ble første gang framført på Bagamoyo Arts Festival i Tanzania 14. oktober, og norgespremieren blir i Sandnes Kulturhus førstkommende søndag. Dette kunstneriske arbeidet skal registreres som FoU-prosjekt og dokumenteres både på cd og dvd.

Støttes av UD
Prosjektet er igangsatt og støttet av NOTA, som er et interkulturelt samarbeidsprosjekt mellom Institutt for musikk og dans ved UiS, Stavanger kommune gjennom Stavanger Kulturskole og TaSUBa (Institutt for kunst og kultur Bagamoyo).
NOTA-prosjektet er støttet av Utenriksdepartementet gjennom ambassaden i Dar es Salaam, Fredskorpset og Senter for internasjonalisering av høyere utdanning (SIU).

Mer informasjon om konserten her

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (26.11.2008)