Kjærlighetserklæring til Breiavatnet

Masterstudent i sosialt arbeid på UiS. 40 % stilling i Kirkens Bymisjon. Nå også som forfatter. Sunniva Roumimper (23) har nylig gitt ut boken ”Breiavatnet – hjertet i Stavanger.”

- Boken er en kjærlighetserklæring til Stavanger og Breiavatnet, sier Sunniva Roumimper. Det er så mye historie knyttet til Breiavatnet, og det har manglet en bok om Breiavatnet.

Kjærlighetserklæringer til Breiavatnet er  hun ikke alene om. Det gjelder ikke bare de ni medskribentene, men vi har alle et nært forhold til ”hjertet i Stavanger”.

Det er fortsatt noen som sier Bredevannet, husker tiden med skøytelov og alle har vi matet endene eller gaggene som det heter på stavangersk.

Pusterom

- Breiavatnet er et pusterom i Stavanger, sier Sunniva. Det er vakkert, og det betyr noe for alle i Stavanger. Breiavatnet er hele byens samlingspunkt for alt fra skoleelevene på Kongsgård til  den eldre generasjonen på benkene langs vatnet. Breiavatnet har også hatt betydning for kunstnere og forfattere som Alexander Kielland, Arne Garborg, Kitty Kielland, Lars Hertervig bare for å nevne noen.

Ideen til boken kom fra tidligere UiS-professor Hans-Jørgen Wallin Weihe som også er en av medforfatterne.

- Han har vært den nærmeste støttespilleren og samarbeidspartneren i arbeidet med boken, sier Sunniva.

Multimennesket Sunniva Roumimper lanserte boken for snaue 14 dager siden og fikk bred medieomtale.

Oppmuntret

- Jeg har fått mange reaksjoner etter lanseringen, sier hun. I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt meg en bok i større format med hard cover og fargecover. Men folk rundt meg i særdeleshet Elin Skogen i forlaget oppmuntret meg underveis.

Boken gis ut i et opplag på 3000 og selger godt for tiden.

- Stavanger kommune bestilte blant annet nylig 100 eksemplarer, og boken ble gitt til foredragsholderne under Scizofrenidagene. Personlig har jeg lært mye av prosessen underveis og fått øynene opp for skriving og historie. Jeg har også fått støtte fra medstudenter under arbeidet.

Inntektene av salget går i sin helhet til Kirkens Bymisjon.

Mersmak

Det er tydelig at prosjektet har gitt mersmak for 23-åringen fra Madla.

- Jeg er på gang med et annet bokprosjekt, men det blir noe helt annet, sier Sunnva Roumimper en smule hemmelighetsfullt.

Medforfattere i boken er: Bodil Wold Johnsen, Atle Skarsten, Erik Fossåskaret, Hans Eyvind Næss, Reidar S. Østerhaug, Paul Hjelmervik, Per Arne Tengesdal, Hans Jørgen Wallin Weihe, Einar Strumse og Odd Kristian Reme.

Boken er gitt ut på Hertervig forlag.

Sist oppdatert av (19.03.2009)