Bli med som UiS-ambassadør for tv-aksjonen

I anledning årets tv-aksjon inviterer StOr og UiS-ledelsen til kick-off for en Unicef-uke ved UiS i stolpetimen tirsdag 17. oktober.

Årets tv-aksjon er tildelt Unicef og de innsamlede midlene skal gå til utdanning for barn og unge i kriserammede strøk.

Avsparket på UiS finner sted klokken 12.00 tirsdag 17. oktober, i rom AR Ø-120. Selve tv-aksjonen går av stabelen søndag 22. oktober.

– Formålet ved årets tv-aksjon om å sikre at barn i kriserammede områder får utdanning, er særdeles viktig å støtte opp om. Utdanning er hovednøkkelen til at neste generasjon samfunnsborgere kan finne andre løsninger på konflikter enn krig og terror, sier prorektor ved Universitetet i Stavanger, Dag Husebø.

– Dette er et formål UiS må være med å støtte, istemmer StOr-nestleder Emma Øren.

Bøssebærere og ringestafett

På kick-off-møtet kan ansatte og studenter engasjere seg og bidra som UiS-ambassadører frem mot aksjonsdagen.

– Vi skal rekruttere bøssebærere til kampen Viking-Vålerenga som spilles samme søndag, til ringestafett som avholdes onsdag 18. oktober, og til administrativt registreringsarbeid samme dag. Vi håper så mange som mulig vil stille opp, motta t-shorter og bruke disse i arbeids- og studiedagene ut uken, sier Dag Husebø.

Fotballkamp

Etter kick-off-møtet, ca klokken 13.00, blir det fotballkamp mellom et ansattlag og et studentlag.

Kampen spilles på kunstgressbanen bak Hagbard Lines hus. Ansattlaget vil spille i Unicef-skjorter. Prorektor Dag Husebø vil dømme kampen.

Spillerne på vinnerlaget får alle gratis billetter til kampen mellom Viking og Vålerenga. Spillerne på taperlaget må betale 100 kroner hver til tv-aksjonen.

Studenter og ansatte som stiller som bøssebærere på kamparenaen får gratis adgang til fotballkampen som spilles på Viking stadion 22. oktober klokken 18.00

– Vi trenger ca. 30 bøssebærere, og håper og tror at både studenter og ansatte stiller på stadion for å gjøre en innsats for denne viktige saken, sier Dag Husebø

Tekst: Elin Nyberg

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (13.10.2017)