UiS-professor evaluerer Oljefondet

Professor Bernt Arne Ødegaard fra Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger skal denne høsten evaluere Oljefondet på oppdrag fra Finansdepartementet.

Foruten Ødegaard består ekspertgruppen av professor Magnus Dahlquist ved Stockholm School of Economics.

Finansdepartementet gjennomgår regelmessig forvaltningen av Statens pensjonsfond utland (SPU), populært kalt Oljefondet. I tråd med dette skal Ødegaard og Dahlquist gjennomgå grunnlaget for strategiene som Norges bank benytter i forvaltningen av fondet og analysere resultatet i den aktive forvaltningen.

Ekspertgruppen skal levere sin rapport i løpet av januar 2018. Den vil inngå i den årlige meldingen om Statens pensjonsfond som legges fram våren 2018, skriver Finansdepartementet i en pressemelding.

Bernt Arne Ødegaard er professor i finans ved Handelshøgskolen UiS. Hans nåværende forskning er innen empirisk finans og markeders mikrostruktur. Ødegaard har en doktorgrad i finans fra Carnegie Mellon University i USA. Han var medlem av ekspertgruppen som i 2015 ga hovedstyret i Norges bank råd om prinsipper for avkastningsmåling og risikorapportering.

Tekst: Benedicte Pentz

Sist oppdatert av Egil C. Svela (17.08.2017)