Hallo mastergrad og fritid!

Det gikk ikke upåaktet hen da studenter i Executive MBA feiret avsluttet mastergrad: Aperitiff servert til trillende taffeltoner på staselige Sola Strand Hotel, etterfulgt av masterseremoni, taler, middag og en tvers over god stemning.

Og det skulle bare mangle. Den erfaringsbaserte mastergraden Executive MBA er organisert med en grunnmodul på 30 studiepoeng, deretter velges tre valgfag á 10 studiepoeng. Graden avsluttes med en masteroppgave på 30 studiepoeng. Til sammen utgjør EMBA’en 90 studiepoeng. Det er med andre et grundig løp disse masterkandidatene har gjennomført – og dét ved siden av jobb.

EMBA-programmet på Handelshøgskolen ved UiS er utviklet i samarbeid med en rekke samfunns- og næringslivsaktører. Bjarte Ravndal, leder ved Handelshøgskolen, ledet an kveldens masterseremoni og utdeling av diplomer:

– Det er ikke en selvfølge å ta fatt på en videreutdanning som munner i en mastergrad. Dere har investert tid og krefter utover vanlig jobb, og det er krevende. Det krever en beslutning som får følger for dagliglivet. Det er heller ikke en selvfølge å bli ferdig med programmet. Men dere har klart det. Dere tok spranget, dere tok beslutningen og sto løpet helt ut, sa Ravndal til masterkandidatene.

Les også: Hvordan finansiere etter- og videreutdanning?

Ny karriere?

EMBA-programmet gir en bred og tverrfaglig kompetanse innen ledelse, analyse og økonomi, som åpner muligheter til jobber over hele verden.

– EMBA-programmet kvalifiserer til nye karrierer og nye venner. Men det er ikke nødvendigvis derfor dere tar utdanningen, kompetansen kan også brukes til å gjøre en enda bedre jobb der du jobber. For oss er det viktigst å bidra med en arena for ettertanke, utprøving og påfyll. Og - etter dette er det kanskje noen av dere som får abstinenser. Hva skal dere fylle fritiden med? Dere kan bare komme tilbake igjen, vi har nye kurs som starter i september, sa Ravndal.

Les også:

Stolte masterkandidater

Årets EMBA-kull bestod av 24 studenter. Blant dem som hadde anledning til å delta på seremonien, rådet det god stemning og brede smil. To til tre år med dobbeltarbeid er avsluttet. Så – hvordan føles det å være master i økonomi og ledelse?

Lars Andre Kalve er avdelingsleder i Lyse Elnett og har vært EMBA-student de tre siste årene.
– Jeg har tatt kursene helt kronologisk, med blant annet som valgemne. Det var veldig spennende. Her lærte jeg å tenke litt annerledes, ved å systematisk bruke informasjon om fremtiden ved hjelp av teori, metoder og teknikker. Det er rett og slett metoder for å unngå å se i bakspeilet. Lyse Elnett er en bransje i endring, for meg har mastergraden vært svært nyttig.

Jawad Raza jobber som ingeniør i Apply Sørco.
– Jeg jobber som ingeniør og jeg har en doktorgrad i ingeniørfag fra tidligere. Jeg valgte å starte på denne mastergraden for 2,5 år siden rett og slett for å lære noe helt nytt.
Mange spør meg hva en ingeniør vil med ledelsesstudier. Det er det enkelt å svare på: Jeg har lært mye om strategiprosesser i prosjekter som ikke nødvendigvis er innenfor kompetansen til ingeniører. Jeg anbefaler masterstudiene til mine kolleger, fordi jeg har lært så mye. For ikke å glemme at jeg har fått nye venner og gode nettverk innen jus, helse, kommune og olje og gass.

Atle Gjertsen er Sector Manager Oil & Gas i Achilles.
– Jeg jobber kommersielt innen oljeindustrien, og har tatt masterstudiene sammen med kollega Freddie Ullestad. Vi har blant annet tatt valgemnene og strategisk HRM. Det har uten tvil vært veldig nyttig. Studiet passer som hånd i hanske med jobben min. Den største bøygen er å ta beslutningen om å studere. Jeg har brukt tre år og tre måneder på masterstudiet. Etter den første måneden tenkte jeg at jeg aldri kom til å bli ferdig. Da jeg i mai leverte inn masteroppgaven tenkte jeg at dette hadde gått fort! Du kommer inn i et løp og blir sugd fram. Det du lærer er så praktisk at du kan bruke kunnskapen fra dag 1.  Jeg er med andre ord veldig imponert over hvordan løpet er lagt opp og at det det passer så godt for folk som er i jobb. To dagers samlinger tre ganger i semesteret er akkurat passelig.

Tekst og foto: siri.j.pedersen@uis.no

Sist oppdatert av Siri Jeanette Pedersen (23.06.2017)