Forskningsdagene godt besøkt

Over 1000 personer har deltatt på aktiviteter under Forskningsdagene 2008. IRIS vant pris for beste stand på Forskningstorget for andre år på rad.

Ingenting er gøyere enn å brette opp ermene og kjenne på alle slags rare sjødyr i akvarier. Eller å ta blodprøver på blåskjell og måle bakterienivået på hendene. Ihvertfall slår dette virkelig an på Forskningstorget, og i år som i fjor kunne entusiastiske IRIS-forskerne innkassere premien for beste forskningsstand.

Også UiS-standene hadde et jevnt sig av nysgjerrigperer gjennom hele lørdagen. Selv om høsten hadde inntatt Domkirkeplassen, kunne man i hvert fall måle den varmen som var i kroppen med et varmesøkende kamera hos sjefsingeniør John Grønli ved Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi.

Godt besøk
Barneuniversitetets populære foreleser, universitetslektor Inge Christ, var også på plass på Forskningstorget. Ikke uventet hadde han med seg sine kjente fysikkraketter.

Når Forskningsdagene 2008 avsluttes søndag, kan festivalarrangørene se tilbake på 10 vellykkede og godt besøkte dager. Over 1000 personer har besøkt årets arrangementer i Stavanger og Sandnes. I tillegg kommer Forskningstorgene i Sandnes og Stavanger, som også har vært godt besøkt.

- Årets Forskningsdager har vært svært vellykkede. Vi er glad for at så mange har latt seg underholde på stand up-kveldene på Sting Nere, prøvd spennende aktiviteter på Forskningstorgene og vært på foredrag, sier Suvada Veledar, som er regionsleder for Forskningsdagene i Stavanger og Sandnes.

Mange på forskerkveld

Veledar er spesielt fornøyd med Barneuniversitetet, norgesnyheten som fant sted i to dager på UiS. Nær 300 skolebarn mellom 10 og 13 år fikk innblikk i hva som venter hvis de velger UiS når den tid kommer.

Fredag kveld var omlag 200 personer innom Researchers’ Night på Vitenfabrikken på Sandnes.

Forskningsdagene 2008 avsluttes søndag med forskerverksted på Oljemuseet.

Sist oppdatert av (27.09.2008)

Marianne Nilsen på IRIS-standen
Sjøstjerner og rare sjødyr fenger. Marianne Nilsen på IRIS-standen viser og forklarer.
Bilde av IRIS-forskerne.
IRIS-forskerne fikk pris for beste stand under Forskningstorget. F.v. Marianne Nilsen, Krista Kasta, Sjur Vingen, Eivind Larssen, Benedicte Jacobsen, Atle Fiskå, Catherine Boccadoro og Anna Ingvarsdottir.
Sjefsingeniør John Grønli
Mange var innom UiS-standen og sjefsingeniør John Grønli for å prøve det varmesøkende kameraet.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER