Toppforskere til seminar på Arkeologisk museum

Den 23. og 24. september 2008 vil Arkeologisk museum i Stavanger i samarbeid med Universitetet i Oslo arrangere et seminar om nye resultater innen naturvitenskapelig arkeologi.

Toppforskere fra inn- og utland kommer og besøker museet, deriblant Professor Matthew Spriggs. Spriggs er utdannet i Cambridge, Storbritannia, og har hatt en ledende stilling på det prestisjefylte forskningsuniversitetet Australian National University i Canberra, Australia.

Under seminaret vil Spriggs holde foredrag om den fantastiske gravplassen som nylig ble funnet i Teouma. Denne utgravningen var finansiert av National Geographic Society fra 2004 til 2007 og i denne perioden ble utallige skjelleter utgravd på øgruppen Vanuatu i Stillehavet. Nye vitenskapelige metoder, og særlig isotopanalyser av skjelletene avslører hvorfra og hvor hutig Stillehavet ble kolonisert for ca. 1500 år siden.

Se programmet

Sist oppdatert av (19.09.2008)