Oljebransjen vil ha deg

Tirsdag ettermiddag kommer oljeindustrien på frierferd til Universitetet i Stavanger. Petroleumsdagen 2008 arrangeres av Oljeindustriens Landsforening (OLF) for å synliggjøre behovet for arbeidskraft i Norges største næring.

– Behovet for fremtidig rekruttering er veldig høyt prioritert fra vår side. Vi står overfor et generasjonsskifte i bransjen, og dessuten trenger vi høyt utdannede folk som kan bidra til nyskaping og innovasjon, sier Karin Øvstebø i OLF.

Hun sier at oljenæringen har flere beveggrunner for å profilere seg overfor studentene.
– Det er viktig for oss å være til stede, for å fortelle at petroleumssektoren fortsatt har en lang framtid foran seg. I tillegg vil vi synliggjøre hvem vi er og hva vi trenger, sier Øvstebø.

Ikke bare for "oljestudenter"
Hun understreker at det ikke bare er typiske ”oljestudenter” som er interessante når bransjen skal gjøre seg interessant.

– Det primære er teknologifagene, men vi trenger ansatte med alle slags utdanninger. Alle studenter er hjertelig velkomne, sier Øvstebø.

Oljeindustrien skriker etter arbeidskraft for tida. Likevel advarer Oljeindustriens landsforening studenter mot å hoppe av studiene for å ta en lukrativ jobb.

– Enkeltselskaper kan være i prekær nød, men vi i OLF prøver å tenke langsiktig. Å fullføre graden sin vil alltid være viktig, ikke minst i perioder hvor det ikke går så bra, sier Karin Øvstebø i OLF.

Petroleumsdagen finner sted i auditorium A-1 i Kjell Arholms Hus fra 12.15 til ca kl 15.00.

Sist oppdatert av (12.09.2008)