Galtung holder forelesninger i Stavanger

Johan Galtung, en av verdens ledende fredsforskere, gir en forelesningsserie i Stavanger innen fredsforsking. Forelesningene holdes mellom 1. og 28. september.

I september i år er det femti år siden Galtung “debuterte” som fredsforsker med en forelesningsserie om konfliktteori for PhD-studenter ved Colombia University i New York hvor han var professor. Og samme høsten 1958 innledet han sin første meglingsjobb med desegregering svart-hvit i Charlottesville, Virginia, USA. Johan Galtung regnes i dag av mange som verdens ledende fredsforsker.

Forelesningene skjer i tilknytning til oppfølgingskonferansen for Nobel fredsprisvinnere 2008 og Stavanger 2008 – europeisk kulturhovedstad. Point of Peace ba Galtung gi en forelesningsserie om utvalgte emner fra fredsforskingen han la opp til for femti år siden. Flere av de 23 forelesningene er basert på erfaringene fra konkret fredsarbeid som megler og forsoner.

Forelesningene har en times varighet, og gis på både norsk og engelsk.

Ledende fredsforsker
Som fredsforsker har Galtung hittil produsert 129 bøker. For 36 av dem foreligger det 130 oversettelser, til sammen 33 språk. Dertil kommer ca 1700 kapitler i bøker, tidsskrifter m.m.; og et stort antall upubliserte arbeider (se www.transcend-nordic.org). Galtung har mottatt 9 æresdoktorater og 4 æresprofessorater, også verden rundt.

Som fredsarbeider har Galtung arbeidet med 100 konflikter, se boken 50 Years; 100 Peace & Conflict Perspectives. For flere av dem har arbeidet ført til holdbare løsninger og del-løsninger, en del andre er muligens på vei. Like viktige som løsningene er forsøket på å bidra til en konfliktløsningskultur som del av en allmenn fredskultur.

Program på www.galtungdialogene.no
Billetter kjøpes ved døra eller: www.billettservice.no, Narvesen, Posten, 7-eleven.

Sist oppdatert av (02.09.2008)