Døgnåpent bibliotek blir lagt merke til!

Fagtidsskriftet Bok og Bibliotek har i nyeste utgave satt av tre sider til UiS sitt døgnåpne bibliotek.

Bok og Bibliotek er et av de viktigste norske tidsskriftene om bibliotek, med en bred dekning av hva som skjer i fag- og folkebibliotek. Det er tydelig at døgnåpent universitetsbibliotek er noe som vekker interesse. I nyeste utgave, som kom i forrige uke, er det satt av tre sider til dette.

Gitte Kolstrup, bibliotekdirektør ved UiS, har selv skrevet artikkelen. Hun forteller om bakgrunnen for at vi startet med døgnåpent bibliotek i fjor, og erfaringene så langt. De viktigste erfaringene vi har gjort oss er at besøkstallet har steget formidabelt, uten at noe av det vi kunne være bekymret for har skjedd. Det har ikke vært noen uheldige episoder, og det blir ikke mer rot enn man må regne med når så mange studenter bruker et rom hele døgnet.

Konklusjonen er at døgnåpent bibliotek har vært en suksess, og vi er stolte av å være det første universitetsbiblioteket i Norge med dette tilbudet. Det er ingen andre som har fulgt etter oss ennå, men det kommer nok.

LES ARTIKKELEN "BESØKSTALLET STEG 48 PROSENT MED DØGNÅPNING".

Sist oppdatert av John David Didriksen (13.12.2016)