Se finalen i Forsker grand prix

Lørdag 1. oktober er det nasjonal finale i Forsker grand prix. Fra Stavanger reiser Monica G. Mitchell fra UiS og Jørgen Erland Linde fra SUS. Se finalen direkte.

To finalister har gått videre til den nasjonale finalen i Forsker grand prix fra konkurransene i Stavanger, Trondheim, Bergen og Oslo.

Her i Stavanger vare det helt stille i salen på Folken da Jørgen Erland Linde fortalte om sin forskning. Den handler om de aller minste barna, de som ikke puster når de blir født. Han sang vuggesang med en babydukke i armene, og mentometerknappene blant publikum gikk varme. Også dommerne lot seg rive med. I siste runde fikk Linde topp score hos alle de tre dommerne.

På en god andreplass kom Monica G. Mitchell fra Det humanistiske fakultet ved UiS. Hun har gjennom sin forskning erfart at det skjer noe magisk når du setter store barn til å lese for små barn. Hennes presentasjoner høstet stor applaus og slik sikret hun seg den gjeve andreplassen.

Se Jørgen og Monica på direkten fra finalen i Bergen.

Fire minutter

Deltakerne er doktorgradsstipendiater. De har fått profesjonell hjelp både med innholdet i presentasjonen, sceneopptreden og stemmebruk. De har også fått veiledning fra gode forskningsformidlere og kommunikasjonsrådgivere.

Hver deltaker forbereder to presentasjoner av sitt eget forskningsprosjekt; én på fire minutter og én på seks minutter. I tur og orden skal de i ilden med sine fire minutter. Når tiden er ute, gir publikum i salen poeng fra 1 til 6 med hver sin mentometerknapp.

Fagjury

Så slippes dommerpanelet til. Det består av en representant fra henholdsvis akademia, scenekunst og media. Etter å ha gitt hver sin begrunnelse, gir de også poeng fra 1 til 6.

Etter at alle finalistene har holdt presentasjonene sine, blir det en kort pause før resultatene fra første omgang avsløres. Kun fire får gå videre til den endelige finaleomgangen, og nå får de lov til å bruke hele seks minutter.

Konferansier for den nasjonale finalen er også i år Nadia Hasnaoui, kjent fra NRK.

Fagjuryen i finalen består av debattredaktør i Aftenposten, Erik Tornes, førsteamanuensis Marlen Ferrer ved Høgskolen i Oslo og Akershus - også kjent fra programserien Big Bang på NRK, og ikke minst skuespiller Maria Bock.

Sist oppdatert av Ragnhild Nordahl Næss (01.10.2016)