- Hva er den nye oljen?

To petroleumsstudenter fra UiS, Saresh Mohamad og Shara Mabast Ali, deler sine tanker omkring energi, velferd, klima og teknologi på bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass sin nye nettside om "Den nye oljen".

Organisasjonens leder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen mener det er viktig å bringe fremtidens beslutningstakere inn i debatten og har fått opprettet nettstedet dennyeoljen.no som en plattform for diskusjon og meningsutveksling.

- Studentene representerer dem som skal bli morgendagens statsministere, oljearbeidere, sykepleiere og foreldre. Hvordan skal fremtidens Norge se ut? Hva mener de unge at vi skal leve av? Og ikke minst: hvordan skal vi sørge for en bærekraftig levevei, spør Schjøtt-Pedersen på prosjektets nettside.

Shara skriver i sin blogg at enten det blir satset på mer oljeutvinning eller å stenge brønner vil det være bruk for petroleumskompetanse i mange år framover.

Saresh forteller om sitt møte med Arendalsuka, som han beskriver som en ganske forskjellig planet i forhold til universitetet. Han peker videre på at det nå er viktigere enn noen gang å samle kreftene i arbeidet for å finne løsninger på utfordringene.

29. september inviteres det til et folkemøte i Stavanger omkring disse viktige spørsmålene.

Tekst: Lars Gunnar Dahle

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (23.09.2016)