Ny professor i biologisk kjemi

Professor dr. Lutz Andreas Eichacker er tilsatt som professor i biologisk kjemi i Centre for Organelle Research (CORE) ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, UiS.

Eichacker har protein biokjemi som spesialområde innen forskning med særlig fokus på å forstå proteinstrukturen i organelle membraner ved å bruke proteomikkmetoder*.

Han kommer fra Universitetet i München hvor han bygget opp og ledet Senter for proteomikkanalyse og har publisert 60 artikler og står bak  6 patenter. Eichacker er også grunnlegger av proteomikk-selskapet OMX.

- Jeg er imponert over forskningsmiljøet ved Core og UiS, og det var en av grunnene til at jeg kom hit, sier Eichacker.

- Vi er glade for å få Eichacker til UiS med sin høye kompetanse. Hans ambisjoner og forskningskompetanse vil bety mye for både senteret og studentene, sier professor og leder av CORE, Simon G. Møller.

* Proteomikk: læren om hvordan proteiner dannes fra gener til ferdige proteiner.

Sist oppdatert av Egil Rugland (12.08.2008)