Kom til Engasjertdagen!

– Som engasjert på UiS får du med deg alt som skjer på campus. Og det er ikke lite, lover Sigurd Ytterstad. Han er programansvarlig for Engasjertdagen hvor StOr og Start UiS smitter nye studenter med entusiasme og iver.

– På Engasjertdagen møter du linjeforeninger, studentorganisasjoner og bedrifter på stand som forteller hva de kan tilby studenter, sier Jonas Bjørheim, leder i Start UiS. Det er en studentorganisasjon som arrangere kurs, foredrag, konkurranser, møteplasser og andre aktiviteter med innovasjon og entreprenørskap som hovedtema.

– Dette er det fjerde året vi arrangerer Engasjertdagen, sier Ytterstad. Så langt er det nærmere 80 påmeldte stands. Her finner du studentorganisasjoner og frivillighetstilbud utover linjeforening til hver enkelt studieprogram. – Du kan for eksempel treffe Folken, Røde kors, Amnesty, Spire, Børsklubben og mange mange flere, sier Ytterstad.

– På Engasjertdagen kommer det også andre aktører til campus for å fortelle om sine tilbud til studentene. Det gir en gylden mulighet til å komme i kontakt med bedrifter som setter pris på studenter, sier Martin Sannes, bedriftsansvarlig på Engasjertdagen.

Engasjertuken
Resten av uken vil linjeforeninger og studentorganisasjoner stille med arrangementer for å vise hvem de er og ikke minst for å rekruttere nye medlemmer.

– Det er hvert år et økende antall studenter som blir medlemmer i linjeforeninger og studentorganisasjoner her på UiS. Engasjertuken har klart en effekt, sier Bjørheim. Han anslår at om lag 5000 studenter på UiS er medlemmer i ulike linjeforeninger og studentorganisasjoner - og understreker at det alltid er plass for mer engasjement.

Tekst og foto: siri.j.pedersen@uis.no

Sist oppdatert av Siri Jeanette Pedersen (29.08.2016)