Studieverkstedet får Læringsmiljøprisen

Studieverkstedet ved UiS får Læringsmiljøprisen 2016 for sitt arbeid med å øke studentenes ferdigheter i akademisk skriving.

Universitetsbiblioteket ved UiS har lykkes med å tilrettelegge for studentene læring ved å etablere og gjennomføre Studieverkstedet, står det i begrunnelsen.

– Vi er takknemlige og stolte over at arbeidet vi gjør blir verdsatt og synliggjort på denne måten. Prisen inspirerer oss i det videre arbeidet med å utvikle Studieverkstedet. Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt studieår, sa bibliotekdirektør Gitte Kolstrup da hun tok imot prisen på vegne av Studieverkstedet.

Med seg på scenen hadde hun Ingeborg Marie Jensen, Miriam Emilie Choi-Natvik og Terje Blåsternes.

Populært tilbud

Studieverkstedet er en stor suksess. Siden åpningen i februar har Studieverkstedet gjennomført over 140 veiledninger av studenter som har ønsket hjelp til skrivingen sin. Studenter på alle nivå og uansett fag kan få hjelp med akademisk skriving, enten det er små skriveøvelser eller store oppgaver som bacheloroppgaven og masteroppgaven.

– Vår erfaring er at mange studenter sliter med den akademiske sjangeren og kommer for seint i gang med skrivingen. Studieverkstedet skal bidra til å øke gjennomstrømmingen av studenter ved UiS, at flere fullfører innenfor normert tid, og med bedre resultater, sa Kolstrup.

Verdig vinner

Prisen ble delt ut på semesteråpningen ved UiS mandag 15. august, av prorektor Dag Husebø. Den består av 30.000 kroner og et diplom.

Husebø la vekt på at prisen for godt læringsmiljø er viktig. Den bidrar til økt oppmerksomhet på studentenes læringsmiljø, som er et satsingsområde for universitetet.

– Studieverkstedet er en meget verdig vinner av Læringsmiljøprisen 2016, sa Husebø under overrekkelsen av prisen.

Den årlige læringsmiljøprisen har som formål å gi anerkjennelse til miljøer eller enkeltpersoner ved Universitetet i Stavanger som lykkes i å legge forholdene spesielt godt til rette for studentenes læring. Det er styret ved UiS som innstiller vinneren.

Tekst: Benedicte Pentz
Foto: Asbjørn Jensen

Sist oppdatert av Benedicte Pentz (15.08.2016)