Rolf Solberg er død

UiS har mottatt den triste meldingen om at førsteamanuensis Rolf Solberg er død. Han gikk bort den 8. august, 86 år gammel.

Rolf Solberg underviste i engelsk litteratur i 40 år ved de institusjonene som kom til å utgjøre Universitetet i Stavanger (UiS). Han kom som nyutdannet cand.philol. til Stavanger lærerskole (SLH) i 1959.

Glødende engasjement

I 1964 fikk Rolf satt i gang (hjulpet av rektor Line ved SLH) det første grunnfagsstudiet i engelsk utenom universitetene. Han startet studieopphold i England for engelskstudentene fra 1960. Han var en av drivkreftene bak opprettelsen av Det norske studiesenteret i York i slutten av 70-årene, hvor han også var leder i 1982-83.

Det er mange studenter som har fått være en del av hans undervisning, og som har opplevd hans glødende engasjement for afrikanske studier og litteratur.

Raus med kunnskapen

Rolf Solberg var raus med sin kunnskap, og bidro også til at andre kolleger kunne orientere seg internasjonalt. Rolf ble pensjonist ved fylte 70 år, men fortsatte sitt arbeid som en aktiv pensjonist ved UiS.

Bisettelsen vil være på onsdag 17. august kl 12:30 i Eiganes kapell. Dette vil bli markert med flagging på halv stang på universitetsområdet. Vi takker Rolf for alt han har betydd for studenter, kolleger og for utviklingen av UiS. Vi lyser fred over hans minne.

Sist oppdatert av Maria Gilje Strand (11.08.2016)