Flittige studenter ved UiS

Studentene ved UiS er blant landets flittigste. Sammenliknet med de andre universitetene i Norge er studentene ved UiS blant dem som tok flest studiepoeng forrige studieår.

Studentene ved UiS tok i gjennomsnitt 45,3 studiepoeng hver studieåret 2006/2007, melder Teknisk Ukeblad. I oversikten troner UiS på en andreplass blant universitetene, og på en 10. plass totalt for universiteter og høgskoler.

Ved Universitetet for miljø- og biovitenskap tok studentene i gjennomsnitt 47,4 studiepoeng og ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet tok studentene 45,1 studiepoeng. Universitetet i Oslo ender et stykke lenger ned på lista. Det samme gjør Universitetet i Tromsø.

For universiteter og høgskoler samlet sett er det studentene ved Høgskolen i Bergen som er landets flittigste, med sine 47,7 studiepoeng. Studenter ved flere av landets høgskoler er flittige. Blant de ti studiestedene med høyest studiepoengproduksjon per student er åtte av ti høgskoler.

Les mer om saken i Teknisk Ukeblad

Sist oppdatert av Silje Stangeland (09.07.2008)