FEIDE-pålogging ved UiS

Alle ansatte og studenter ved Universitetet i Stavanger har nå fått FEIDE brukernavn og passord som etter hvert skal tas i bruk for flere nettbaserte applikasjoner / tjenester, som f.eks. ePhorte og Contempus Invoice.

For ansatte vil FEIDE brukernavnet være ansattnummeret fra SAP (personalsystemet) og for studenter vil det være studentnummeret. Passordet vil være det samme som benyttes for å logge på PC'en her ved UiS. Ansatte vil få tilsendt en e-post med ansattnummert sitt fra SAP. Det står også på lønnsslippene. (Det begynner på "29" og er på 7 siffer.)

FEIDE-pålogging vil i første omgang bli tatt i bruk for:

• FAS-portalen (inngang til Agresso og FS)
  • Contempus Invoice
  • ePhorte
  • BibSys (FEIDE-pålogging bare for studenter)
  • StudentWeb
  • NB Digitalt bibliotek
  • Studentlisens (fra InMeta)

Overgangen til FEIDE-pålogging vil bli gjort i samarbeid med administratorene/superbrukerne for systemene ved UiS og informasjon vil bli sendt ut til brukerne om når de skal begynne å bruke FEIDE-pålogging for hvert enkelt system. (Se også Status nedenfor.)

FEIDE er et felles initiativ i hele utdanningssektoren. Konseptet går ut på at hver bruker i utdanningssektoren (elev, student eller ansatt) får et brukernavn av sin skole, høgskole eller universitet. Dette skal kunne brukes både ved egen institusjon, for åpne tjenester ved andre institusjoner og for nasjonale fellestjenester, med samme passord.
Nye fellessystemer som blir innført i sektoren vil benytte FEIDE-pålogging.

Les mer om FEIDE på www.feide.no

Sist oppdatert av Per Langholm (03.07.2008)