UiS får fire millioner til utstyr

UiS får fire millioner i revidert nasjonalbudsjett til vitenskapelig utstyr. Universitetet kan selv velge hva pengene skal brukes til.

Hva og hvem som får midlene blir avgjort etter sommerferien.

- Dette er midler som kommer svært godt med, og vi er veldig glade for tildelingen, sier strategi- og kommunikasjonsdirektør ved UiS, Anne Selnes.

Stortingsrepresentant Iselin Nybø (V) mener tildelingen kan spille en viktig rolle i møtet med utfordringene regionen står overfor.

- Universitetet er en viktig motor for omstilling, og moderne utstyr er viktig for å kunne tilby god kvalitet i utdanningene. Det er også viktig at utstyret er så likt som mulig det utstyret studentene vil møte i arbeidslivet, sier Nybø til Stavanger Aftenblad i forbindelse med tildelingen.

UiS har tidligere fått 65 ekstra studieplasser som følge av forhandlingene mellom regjeringspartiene og støttepartiene om revidert budsjett.

- Tildelingen av nytt utstyr og nye studieplasser er en del av omstillingspakken som prioriterer Sør- og Vestlandet. Det er det som skjer på univeritetene som driver samfunnet framover, påpeker Iselin Nybø.

Tekst: Elin Nyberg

Sist oppdatert av Elin Nyberg (28.06.2016)