Norsk hotellfagskoles 50-årsjubilanter gjenforent

Alle de 25 studentene som gikk ut fra Norsk hotellfagskole (NHS) for 50 år siden møttes på UiS 20. juni.

Norsk hotellfagskole ble flyttet til Sola fra Oslo i 1952 og sto for driften av Sola Strand Hotel frem til 1967. Hotellfagskolen brukte deretter anlegget frem til våren 1977, de tre siste år bare som internat.

10. januar 1950 opprettet Ellen og Axel Lund en stiftelse - Ellen & Axel Lunds stiftelse - og besluttet av Sola Strand Hotel skulle gå over til denne stiftelsen. I stiftelsens målsetting står det at hotellet skal drives som et førsteklasses turisthotell, og eventuelt overskudd skal gå til opplæringen i hotell- og restaurantbransjen.

I dag tilbys spennende utdanninger innen hotell-, restaurant- og reiselivsledelse av Norsk hotellhøgskole - Institutt for økonomi og ledelse ved Universitetet i Stavanger. Utdanningen er også i dag lagt opp i nært samarbeid med hotell- og reiselivsbransjen.

Les mer om studietilbudene her

Sist oppdatert av (26.06.2008)