Velkommen til Monsterkonferanse!

Monsteret har fått ny aktualitet i vår tids debatter om terrorisme, innvandring, klimakriser og bioteknologi. På hvilke måter kan monsteret være fruktbart?

Neste uke arrangerer Nettverk for kjønnsforskning ved Universitetet i Stavanger (UiS) den internasjonale konferansen Promises of Monsters sammen med det nyetablerte forskernettverket The Monster Network.

Det er rundt 60 påmeldte til konferansen, og deltakerne kommer fra en rekke land, både fra Norden, Sør-Afrika, USA, Nederland, Sveits, Mexico, Brasil og Canada.

Arrangørene inviterer til åpne forelesninger i Kjell Arholms hus, auditorium A2:

Torsdag 28. april kl. 09.15-10.45: Professor Margrit Shildrick (S): Visual Rhetorics and the Seductions of the Monstrous: some precautionary observations

Fredag 29. april kl. 09.00-10.30: Dr. Surekha Davies (USA): Monstrous geography, environmental history and the invention of race

Vi inviterer også alle interesserte til paneldebatten Monsters in Art med konferansekunstner Tove Kjellmark (S), UiS-forsker og forfatter Janne Stigen Drangsholt (N) og forsker og skribent Line Henriksen (DK).

Paneldebatten er på engelsk og finner sted torsdag 28. april kl. 18 på Møteplassen på Sølvberget.

For ytterligere opplysninger:
Ingvil Hellstrand
Daglig leder i Nettverk for kjønnsforskning
Institutt for medie-, kultur og samfunnsfag
Universitetet i Stavanger
e-post: ingvil.f.hellstrand@uis.no
tlf. 51 83 15 43 / 91 15 31 68

Sist oppdatert av Benedicte Pentz (22.04.2016)