Rektor i styret i Næringsforeningen

Rektor Marit Boyesen ved UiS er foreslått som nytt styremedlem i Næringsforeningen i Stavanger-regionen. Valgkomiteens innstilling til styresammensetning skal behandles på generalforsamlingen torsdag 14. april.

- Jeg har sagt ja til forespørselen fra valgkomiteen fordi næringslivet i regionen er strategisk viktig for UiS. UiS har visjon om å være drivkraft i regionens kunnskapsutvikling og et internasjonalt forskningsuniversitet med vekt på nyskaping og innovasjon. Da er det viktig å samhandle nært med privat og offentlig sektor på alle nivåer i organisasjonen, sier Boyesen.

UiS-rektoren viser til at studentene er opptatt av praksisopplæring i studiene og at stadig mer av forskningen skjer i samarbeid med arbeidslivet.

I tillegg til Marit Boyesen er Berta Lende Røed, Fuel it AS, Arna Smistad, Måltidets hus AS og Marianne Sørskår Torbjørnsen, Aktiv Ryfylke foreslått som nye styremedlemmer for neste toårsperiode. Resten av styret - Steinar Aasland, Stream AS (styreleder), Ådne Kverneland, Kverneland Bil AS (nestleder), Bjørg Wigestrand, Boreal Transport Sør AS, Stein Ivar Førland, Sandnes Sparebank og Arnstein Torsvoll, Sharp Code - er ikke på valg.

Næringsforeningen i Stavanger-regionen er landets største næringsforening og handelskammer.

Sist oppdatert av Siri Jeanette Pedersen (05.04.2016)