Lager sangbok med flerkulturelle sanger

Tidligere høgskolelektor Ingebrigt Bjelland skal gi ut en flerkulturell sangbok beregnet på elever i grunnskolen. – Jeg tror elever kan lære mye av andre språk, og jeg håper denne boken kan virke samlende, sier pensjonisten.

Ingebrigt Bjelland er pensjonert lektor ved gamle Stavanger lærerhøgskole, der han underviste i musikk i mange år. Selv om det er en stund siden han pensjonerte seg, har han fremdeles en tilknytning til universitetet og han jobber blant annet med å skrive lærebøker.

Ønsker bevegelsessanger

Bjelland har tidligere gitt ut bøkene «Musikklære via hørelære, sang og klang», «Tagentlek (Note-og besifringsspill fra grunn til mestring» og «Nå spiller vi (Grundig innføring i besifringsspill)». I 2010 gav han også ut boken «Folkeleg musikk i Rogaland», der han hadde samlet inn 64 lokale sangtekster fra Rogaland.

– Foreløpig har jeg fått inn sanger fra Europa, USA og sør- og Mellom-Amerika, men jeg trenger fortsatt flere, spesielt fra Afrika, Asia og Australia. Jeg hadde satt pris på å få tilsendt så mange sanger som mulig, gjerne på både originalspråket og på norsk, sier Bjelland.

Aller helst ønsker han å få tilsendt bevegelsessanger som eksempelvis «Bjørnen sover», fordi han mener denne sangformen skaper ekstra god kontakt

Ba skolesjef om hjelp

Den tidligere lektoren har også bedt skolesjefen i Stavanger kommune om å bidra ved å sende ut brev til samtlige av skolene i kommunen.

– Jeg sendte han et brev der jeg fortalte om prosjektet mitt og der jeg ba han om hjelp til å få inn nok relevante sanger. Han svarte meg og var positiv til dette, sier han.

Drømmen er at boka blir lærebok i grunnskolen og at den blir tatt i bruk i musikktimer og lignende. Har du en sang som kan være egnet til dette prosjektet? Sangtekster kan sendes til Ingebrigt Bjelland på hans e-postadresse: ingebrigt.bjelland@uis.no.

Tekst: Maria Gilje Torheim

Sist oppdatert av Maria Gilje Strand (22.02.2016)