Fagseminar om film

Hvordan bruke film i klasserommet? Svaret kan du få på UiS den 14. mai.

Onsdag 14. mai samles europeiske og nasjonale eksperter og forskere innenfor filmkommunikasjon og filmdidaktikk til seminar på UiS. Temaet er film som pedagogisk læringsverktøy, og seminaret er et samarbeid mellom flere aktører.

Både det europeiske utdanningsnettverket, LearningMigration (som driftes av SEMIS), Youth&Migration (et prosjekt om ungdom og migrasjon koordinert av Det norske utvandrersenteret), og Sandnes videregående skole står sammen om seminaret. Sandnes videregående skole arrangerer på samme tid en filmfestival sammen med europeiske partnerskoler. Formålet med seminaret er å se nærmere på hvordan film kan brukes i læringsprosesser til å formidle kunnskap ved å tydeliggjøre hvordan visuelle læringsverktøy påvirker kunnskapsformidling, samt hvordan tema som representasjon kommer til uttrykk gjennom film.

Seminaret blir avholdt på engelsk og norsk. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte. Påmelding innen 12. mai til cecilie.cave@uis.no.

Sted: Arne Rettedals hus T-401.

09.00 – 09.30: Kaffe og frukt

09.30 – 10.00: Introduksjon av utenlandske gjester og deres filmfestival sammen med Sandnes vgs

10.00 – 11.00: ”Filmproduksjon i klasserommet; muligheter og utfordringer”
Sigmund Trageton, førsteamanuensis, Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag, UiS