Studieturen som satte spor

I februar var nesten femti UiS-studenter på besøk i Nablus. Nå skal bilder fra studieturen stilles ut ved universitetet.

I februar i år dro 47 UiS-studenter på studietur til Egypt og Israel. Turen gikk også til Nablus, og dette besøket ble bakgrunnen for utstillingen "Nablus".

Det ble tatt mange bilder i løpet av oppholdet i Nablus, og etter besøket bestemte studentene seg for å arrangere en fotokonkurranse. Studentene sendte inn bilder til en jury bestående av tre studenter og én fotograf, og juryen valgte ut åtte bilder til utstillingen. Bildene er valgt med tanke på å gi et annet og mer nyansert bilde av Nablus enn det som ofte blir fremstilt gjennom aviser og på tv. Det skal også stilles ut en samling med akvareller malt av en student.

Beate Jacobsen går andre året på allmennlærerutdanningen og har tatt to av de åtte vinnerbildene. Opplevelsen i Nablus gjorde inntrykk på den norske studenten.

– Det var sterkt å få lov til å oppleve på nært hold hvordan muren virker. De som bor i Nablus er innestengt og får ikke fritt reise ut av ”osteklokken” de bor i, sier Jacobsen.

Ett av bildene som Jacobsen har tatt, er fra Universitetet i Nablus. Jacobsen forteller at da de kom på universitetet ble de tatt imot som Hollywood-stjerner. Studentene hang ut av vinduer og dører.

– Det var en stor opplevelse. Vi ble møtt med stor åpenhet og varme. Bor du i en osteklokke er du enormt sugen på å få vite hva som skjer ute i verden, sier Jacobsen som ikke har tatt skrekken av å være i det kontrastfylte området.

– Jeg har enormt lyst til å dra tilbake, sier lærerstudenten.

Åpning av utstillingen skjer torsdag 8. mai klokken 17 i foajeen i Arne Rettedals hus ved UiS, og rektor Aslaug Mikkelsen skal åpne utstillingen.

Utstillingen vil henge i foajeen ut semesteret.

UiS-studenter i Midt-Østen

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (07.05.2008)