Du blir det du spiser: Skjeletter forteller mathistorie


Tirsdag 10. november inviterer Arkeologisk museum til et annerledes tirsdagsforedrag. Tilhørerne benker seg rundt langbord i kafeen og får både høre om fortidas kosthold og smake på noe av det de spiste.

Det er Hege Hollund, forsker ved Arkeologisk museum og Margrete Vistnes, universitetslektor ve dHotellhøgskolen, som holder tirsdagsfroredrag rundt langbordet i Arkeologisk museum sin kafe. 

Fortid og nåtid forenes når konservator Hege Hollund forteller om hva skjelettfunn i Stavangerområdet kan si om hva folk spiste for 1000, 4000 eller 8000 år siden – mens  Margrete Vistnes byr på smaksprøver fra datidens meny! 

Dette opplegget hadde de også under årets Forsknignsdager, og det ble veldig godt tatt imot av publikum. Så benytt sjansen til å lære mer om hva de spiste i fortiden, smak på råvarer som representerer ulike tidsepoker og lær om hvordan det vi spiser kan spores ved hjelp av analyser. 
 


Sist oppdatert av Ragnhild Nordahl Næss (09.11.2015)

Skriv ut artikkel print symbol