Musikkstudenter skal lære barn og unge å spille jazz

Jazzskolen er et tilbud for barn og unge i regionen som har lyst til å lære seg å spille jazz. Lærerne er musikkstudenter ved jazzavdelingen til Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger.

Målgruppen for Jazzskolen er musikkinteresserte barn og ungdom i Stavanger-regionen som ønsker å lære seg å improvisere samt utøve jazzmusikk. Undervisningen vil bli holdt av avgangsstudenter på jazzavdelingen til Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger.

Unikt tilbud
Elevene som melder seg på, vil få trening i samspill og få en innføring i improvisasjonskunsten. All undervisning er gehørbasert. Undervisningen vil bli fordelt på ni samlinger høsten 2015 og våren 2016 og vil lede opp mot en avsluttende konsert på Spor 5, Stavangers egen jazzscene.

– Dette er et unikt tilbud for barn og unge på alle nivåer og som holder på med alle slags instrumenter. De trenger ikke nødvendigvis å ha lang erfaring eller være elever ved Kulturskoler eller andre musikkskoler, men de må være villige til å øve og jobbe godt og ha en genuin interesse for musikk, sier prosjektleder for Jazzskolen, Eva Bjerga Haugen.

Elevene som tidligere har deltatt på Jazzskolen, har gitt tilbakemelding på at de synes det er veldig gøy og lærerikt.

Stor stas
Deltagerne på Jazzskolen vil bli delt opp i grupper etter hvilket instrument de spiller og etter alder. Videre vil de få utdelt en eller to studenter som lærere, som skal følge dem opp og gi dem undervisning. Bjerga Haugen forteller at Jazzskolen også er en unik praksisarena for jazzstudentene ved Institutt for musikk og dans, som ønsker seg mer praksis og erfaring som musikkpedagoger.

Bjerga Haugen forteller at avslutningskonserten etter at Jazzskolen er ferdig, pleier å være et stort høydepunkt for alle som er involvert.

– Avslutningskonserten pleier å være stor stas både for Jazzskole-elevene og for studentene som underviser. Hvert år pleier familie og venner av de involverte møte opp og klappe dem frem ved avslutningskonserten, og da er det alltid en veldig god stemning i salen, sier hun.

Søknadsfristen for å melde seg på Jazzskolen er 31. oktober.  Les mer om tilbudet.

Tekst: Maria Gilje Torheim
Foto: Morten Berentsen

Sist oppdatert av Maria Gilje Strand (30.10.2015)