Hemmingsen tar over som instituttleder ved IKM

Styret har i dag ansatt Tor Henning Hemmingsen i åremålsstilling som instituttleder ved Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet, Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi fra 1.1.2016 t.o.m. 31.12.2019.

Hemmingsen, som er fast ansatt som professor i korrosjon/elektrokjemi, har vært valgt prorektor fra 2011.

I 1992 fullførte han Dr.scient graden i elektrokjemi/korrosjon ved Universitetet i Bergen. Cand.scient graden i organisk kjemi har han fra Universitetet i Tromsø.

Hemmingsen har vært ansatt i vitenskapelig stilling ved universitetet siden 1994. Han begynte som førsteamanuensis i analytisk kjemi, men fagområdet ble senere endret til korrosjon/elektrokjemi. I 2007 ble han tildelt kvalifikasjonsopprykk til professor. I to perioder har han vært instituttleder ved Institutt for matematikk og naturvitenskap. Han har også erfaring som forskningsjef ved Schlumberger Petroleum Laboratory, forsker/seniorforsker/forskningssjef ved Rogalandsforskning og stipendiat ved Denmark Technical University, Rogaland Distriktshøgskole og Universitetet i Tromsø.

Sist oppdatert av May Merete Tjessem Opdal (02.10.2015)

Tor Henning Hemmingsen