Øgaard og Våland nye professorer

Torvald Øgaard og Terje I. Våland blir nye professorer i tjenesteproduksjon og markedsføring ved Universitetet i Stavanger.

Begge vil være tilknyttet Norsk hotellhøgskole – Institutt for økonomi og ledelse (NHS-IØL) ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Øgaard er i dag tilsatt som førsteamanuensis i bedriftsøkonomiske fag ved NHS-IØL. Han har vært tilsatt ved universitetet fra 1984. Øgaard tok doktorgraden (dr.oecon) ved Norges Handelshøyskole (NHH) og siviløkonomutdanning ved samme institusjon.

Våland har utdanning fra Handelshøyskolen BI som siviløkonom, master of management og dr.oecon i markedsføring. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Stavanger Helseforskning, som han har kombinert med en 20 prosents stilling ved NHS-IØL som førsteamanuensis i strategi og markedsføring. Før dette var han førsteamanuensis ved UiS i full stilling, og fra 1994 til 1998 var han rektor ved BI i Stavanger.

Sist oppdatert av (29.02.2008)

Portrett av Torvald Øgaard
Torvald Øgaard