To nye professorer ved UiS

Ola Kvaløy og Jayantha P. Liyanage er tildelt personlig opprykk til professor fra 15. september 2008.

Ola Kvaløy (34) er tildelt personlig opprykk til professor i samfunnsøkonomi. Han avla hovedfagseksamen i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Bergen i 2000, og fikk sin doktorgrad ved Norges Handelshøgskole, Institutt for Foretaksøkonomi i 2003. Kvaløy har vært ansatt som førsteamanuensis i samfunnsøkonomi ved UiS siden 2003.

Jayantha P Liyanage (40) er tildelt personlig opprykk til professor i maskinteknikk med fagområde drift og vedlikehold. Han avla M.Sc.-eksamen i Ergonomics (Human Factors Engineering) ved Luleå tekniska universitet, og fikk sin doktorgrad i offshoreteknologi ved NTNU i 2003. Liyanage ble ansatt ved Universitetet i Stavanger i 1999, og har vært førsteamanuensis i maskinteknikk med fagområde drift og vedlikehold ved UiS siden 2006.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (18.09.2008)

Bilde av professorene Ola Kvaløy og Jayantha Liyanage.
De nybakte professorene Ola Kvaløy og Jayantha Liyanage.